Smartlog v3 » Majsen » Ændringer i børnepenge
Opret egen blog | Næste blog »

Majsen

Når alt andet er sagt

Ændringer i børnepenge

10. Jun 2010 23:19, Majs

Med regeringens nye økonomiske pakke bliver der ændret i udbetaling af børnepenge - Det har næppe undsluppet manges opmærksomhed. Først var det alle med mere end 2 børn, der fik skåret i børnechecken, siden blev forslaget ændret, så familier med mere end 2 børn blev mindre hårdt ramt. Til gengæld får alle mindre i børnepenge.

I forbindelse med udmeldingen om ændringerne, kom der nogle meget dårlige sager frem, med familier, der tydeligvis havde bygget deres privatøkonomi op, så de var afhængige af børnepengene. Selvfølgelig skal vi støtte børnefamilierne og skabe nogle rammer, hvor det økonomisk hænger sammen. Men det kan ikke være rigtigt at familier ligefrem indretter deres økonomi, boligvalg og privatforbrug efter, hvor meget de modtager i børnepenge. En mor til 7 beklagede sig over, at hun nu ikke kunne gå hjemme længere i sin landlige idyl og hygge sig med sine børn, fordi hun fik skåret i børnechecken. Helt ærligt - det kan da ikke være statens opgave at forsøge sådan en kvindes tilværelse på landet med børn. Det understreger med al tydelighed behovet for et loft på børnechecken.

Noget helt andet er, at der i samme åndedrag burde være sat ind grænse i forhold til familiens indkomst, så velhavende familier ikke modtager en check fra staten for at forsøge deres børn. Det kunne have givet mulighed for, at almindelige familier med normal indkomst kunne beholde deres fulde tilskud.