Smartlog v3 » Majsen » Børn og grænser
Opret egen blog | Næste blog »

Majsen

Når alt andet er sagt

Børn og grænser

4. Apr 2009 13:48, Majs

Børn begynder typisk I 2-3 års alderen at udvise adfærd, der fortæller at de er ved at forstå grænser. De fortæller gennem deres adfærd, ”jeg ved godt der er regler jeg skal følge, men jeg har endnu ikke evnerne til at følge reglerne. Jeg er villig til at lære, hvis du hjælper mig med stoppe. Jeg mig med at stoppe, jeg lære af grænser”.

Du må som forældre forstå denne adfærd. ”Mit barn har brug for hjælp til at styre sine egne følelser og impulser. Mit barn skal lære at forstå sin styre sin adfærd, også når jeg ikke er tilstede”. Dette er nøglen de første spæde skridt i retning af adskillese fra den totale afhængighed af forældrene. Hvis dit barn skal lære at være uafhængig, stå på egen ben og udvikle sig som en selvstændig person, må du i en tidlig alder lære barnet at forstå grænser. Det kan som forældre virke personligt, når barnet prøver at teste grænser. Det kan være trættende, men forstå at dette er en essentiel fase i barnets udvikling af disciplin og selvdisciplin.

Alt for mange forældre glemmer I velfærdsdanmark, for alt forventes at blive klaret af staten, kommunen, skolen, pædagogerne osv. at tage ansvar for opdragelse og udvikling af deres egen børn. Det er hårdt arbejde, ja. Men det er dit ansvar som forældre. Så tag det dog!