Smartlog v3 » Majsen » Børn og kost
Opret egen blog | Næste blog »

Majsen

Når alt andet er sagt

Børn og kost

4. Jun 2009 21:27, Majs

Hvis du serverer frugt til mellemmåltid og grøntsager til middag kan du forme dine børns kostvaner for livet i en positiv retning.

Hvis vi for alvor skal komme den stigende overvægt og fedme til livs blandt børn og unge, skal vi lære dem at spise mere frugt og grønt. Det er forældrenes opgave at skabe de rette forudsætninger for at lære deres børn om sund kost. Det indebærer blandt andet et miljø og en kultur i hjemmet, hvor det er almindeligt at tage et stykke frugt i stedet for en pose chips, når sulten trænger på. Som al anden opdragelse må forældrene gå forrest som det gode eksempel.

"Vi ved, at forældre har enorm indflydelse på, hvor mange frugter og grøntsager deres børn spiser. Når forældre spiser mere frugt og grøntsager, så gør deres børn det samme. Når forældre spiser og giver deres børn højt fedtindhold snacks og læskedrikke, lærer børn disse kostvaner i stedet."

Desværre ser vi oftere at forældre tager alt for let på deres børns kost. De er forældrenes ansvar, at lære børn sunde og fornuftige kostvaner - og hvem ønsker i virkeligheden at deres børn vokser op med overvægt og alle de problemer - socialt og fysisk - som det fører med sig? Lær dine børn om kost!