Smartlog v3 » Majsen » Barnets vækst og udvikling
Opret egen blog | Næste blog »

Majsen

Når alt andet er sagt

Barnets vækst og udvikling

15. Aug 2009 21:22, Majs

Vækst kan afvige for drenge og piger. Væksten starter fra tidspunktet for undfangelsen af det befrugtede æg og fortsætter, indtil barnet udvikler sig til modne voksne. Vækst afhænger af størrelsen af cellen. I sidste 6 måneder af graviditeten og den tidlige barndom er der også en stigning i cellens størrelse. Denne proces dvs. stigning i celle størrelse fortsætte indtil omkring 10 års alderen.

Der skelnes mellem udtrykkene vækst og udvikling. Vækst refererer til nettoforøgelse af størrelse eller vævsmasse, og udvikling til modning af funktioner, dvs. nervesystem og forskellige kvalifikationer for det enkelte individ.

Følgende faktor påvirker vækst og udvikling af barnet

Forældrenes fysiske karakter overføres til afkommet gennem gener, så høje forældre oftest får høje børn. Barnet arver også egenskaber fra forældrene. Forældre med høj intelligens kvotienten er mere tilbøjelige til at få børn med højere iboende intelligens osv.

Vækst er afhængig af køn. Drenge er generelt længere og tungere end piger på tidspunktet for fødslen.

Genetiske fejl kan påvirke både barnets vækst og udvikling. Mutation af gener kan give uregelmæssig  i vækst.

Børn i flerbørns graviditeter såsom tvillinger, er mindre nyfødte og er mere tilbøjelige til at opnå lavere højde og vægt.

Relaterede