Smartlog v3 » Majsen » Planlæg jeres familieferie
Opret egen blog | Næste blog »

Majsen

Når alt andet er sagt

Planlæg jeres familieferie

23. May 2009 13:02, Majs

Feriesæsonen står for døren, og for mange børnefamilier betyder det stress og travlhed. Så hvordan kommer bedst i gennem ferien, så det bliver den rare og afslappende oplevelse, som det bør være?

Påbegynd planlægningen tidligt for at tage stressen ud af sommerens rejser. I stedet for at høre "Er vi der endnu?" komme fra bagsæde, kan i bruge disse nyttige tip til at gøre sommerens rejse fornøjelige.

At planlægge en ferie kan være lidt af en opgave, når du skal tage hensyn til dine børns interesser og behov. Du skal være parat til at gå på kompromis og altid være fleksibel. At involvere dine børn i planlægningen kan gøre en forskel, og med en smule omtanke er det nemt at planlægge en familieferie alle vil nyde.

Ferie er ideelt set en mulighed for at alle i din familie kan blomstre og more sig. Gør familiens ferie en tid for alle til at slappe af og nyde - og det gælder også dig. Når dine børn kommer hjem glade og smilende, bør det ikke være på bekostning af din egne energi.

Planlæg ferier, som vil gavne alle uden at ødelægge det sidste af din energi. Hold ferier der skærer ned på dine forpligtelser. For eksempel, hvis du lejer et hus, skal du finde en med en opvaskemaskine, så du ikke skal vaske op og tørre af i hånden hver aften.

Vigtigst er det, at distribuere ansvar til din partner og børn. Selv dit lille barn er gammelt nok til at begynde at tage ansvar, såsom vælge ting at tage med i sin rygsæk.

Hold dine børn informeret og involveret fra starten. Få dem til at hjælpe med planlægningen, som at give dig input, når det afgøres mellem feriemuligheder og hvilke aktiviteter, de gerne vil lave på jeres destination. Spørg om dine børns meninger, når i planlægger detaljerne i jeres ferie.